11 Mart 2015 Çarşamba

BAYKUŞLU POŞETLİK DİKİMİ

Baykuşların en sevimli olanları benim poşetliğime tünedi :)
Sıradan fırfırlı yada örgü olan poşetliklerden bir türlü hoşlanamadım. Ama mutfak için de gerçekten gerekli bir organizer olduğunu biliyorum poşetliğin. Ve sonra naptım? Oturup diktim tabi ki:)
80cm eninde 45cm boyunda puantiyeli esnek kumaş kullandım. Aslında alt kısmı lastikli olduğu için esnek kumaş olması şart değil. Ben deseni için o kumaşı kullandım.
 

Kumaşı birleştirip diktim. 10cm enindeki pembe parçayı ekledim. Alt kısmından lastik için pembe kumaşla puantiyeli kumaş arasında tünel oluşturdum. Elimin rahat girmesi için 7cm çapında delik oluşacak şekilde lastiği geçirip büzdüm.
Üstü için ben bir dal kullandım. Kumaşımı elimde büzdürerek diktim ve ipi dala dolayarak sabitlemiş oldum. Kuş yuvası gibi görünmesi için dala hasır ip doladım silikonla yapıştırdım.
Baykuşlarımı da kumaş ve keçeyle dikip içine elyaf doldurdum. Dalın üzerine silikonla yapıştırdım. Biraz da fiyonkla süsleyerek poşetliğimi tamamladım.
Şimdi her mutfağa girişimde ve poşet alırken baykuşlarımı seviyorum :)
HERKESE SEVGİLER...
 

2 yorum:

  1. Baykuşları çok seviyorum ve işlerimde kullanıyorum. Sizin baykuşlu poşetliğiniz de çok güzel olmuş, ellerinize sağlık.
    İlk bakışta, poşetliğin tamamını bir baykuş sandım. Yani poşetlik kısmı gövde, yukarıda baykuşun kafası gibi algıladım. Nitekim öyle de yapılabilir.
    İyi günlerde kullanın, sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim, bende baykuşları artık çok sevimli buluyorum :) Evet dediğiniz gibi de çok güzel olur bir dahakini öyle deneyeyim. Benden de sevgiler.

    YanıtlaSil