14 Şubat 2015 Cumartesi

EVA KAĞIDINDAN QUİLLİNG DENEMEM

Quilling ; telkâri sanatının kağıtla yapılanı diyebiliriz. Ben kağıtla da yapmayıp eva ile yapmayı denedim ve sonuçtan çok memnunum.

Yapılışına gelince; eva kağıdından 3mmlik şeritler kestim. Kafes şekli için uzun bir parçayı kafesin en dışı olarak kullandım. Kafesin parmaklıkları için dört adet kısa şeritler kullandım ve alt kısmını da kenarlarını kıvırdığım bir şerit kullanarak kapattım ve kafesime dışa doğru kıvrım verdiğim ayaklar ekledim. Hepsini sıcak silikonla birbirine yapıştırdım.
Diğer süslü kısım için; uzun şeritlerin uçlarını farklı farklı taraflara kıvırarak birbirine yapıştırdım. Kuşu da evadan kesip kafesin üstüne yapıştırdım. Gülleri de evadan yaptım en son bir kurdele ve incilerle süsledim. Duvarıma çift taraflı bantla sabitledim.
 
HEPİNİZE SEVGİLER...

5 yorum:

  1. Çok hoş olmuş Hasret Hanım... Kağıt kıvırma sanatı olmuş eva kıvırma sanatı:)) Çok da iyi olmuş. Ellerinize ve fikrinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Sizin çalışmalarınızla kıyaslama gafletine asla girmeyeceğim tabi :) ama fikrimi beğenmenize çok sevindim. Sevgiler...

      Sil
  2. peki eva nasıl kıvrımlı hale gelebildi... nasıl kıvrımını sabitleyebildiniz... çok güzel olmuş ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
  3. peki eva nasıl kıvrımlı hale gelebildi... nasıl kıvrımını sabitleyebildiniz... çok güzel olmuş ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sabitlememe gerek kalmadı elimle şekil verdim hala daha kıvrımları aynı şekilde duruyor.

      Sil